WORKSHOPOVERZICHT ZOMER 2021:

Wil je op de hoogte gehouden worden van de  nieuwe workshopdata? Geef onderaan je e-mailadres door.

  • don 1/7, 19-22u: Geode taart (VOLZET, reservelijst)
  • don 8/7, 19-22u: Soesjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 10/7, 9u30-12u30: Cookie cake met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • don 15/7, 9u30-13u: Ouder-kind workshop Unicorn taart (VOLZET)
  • za 17/7: Cookie monster taart (VOLZET, reserverlijst)
  • woe 11/8, 19-22u: Lamataart (1 plaats)
  • don 12/8, 19-22u: Pinguïns in the pool (VOLZET, reservelijst)
  • za 14/8, 9u30-12u30: Trendy soesjes (VOLZET, reservelijst)
  • woe 18/8, 19-22u: Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)
  • don 19/8, 19-22u: Cookie cake met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • za 21/8, 9u30-12u30: Vegan desserts (recepten zonder eieren, gelatine, melkproducten)
  • woe 25/8, 13u30-16u30: Ouder-Kind workshop Pinguïntaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 26/8, 19-22u: Oreo dripcake (VOLZET,reservelijst)
  • za 28/8, 9u30-12u30: Dessertglaasjes met laagjes (VOLZET, reservelijst)

Het niveau van de workshops staat telkens vermeld bij de uitgebreide omschrijving van de workshop.
Voor taartdecoratieworkshops waarbij er vermeld staat dat je basiskennis van taartdecoratie nodig hebt, wordt verwacht dat je volgende zaken zelfstandig kan: een taart vullen en strak afsmeren met botercrème, een taart bekleden met suikerpasta, basisdecoraties maken in suikerpasta.
Indien je nog geen ervaring hebt met bakken, kies je best als eerste workshop eentje waarbij ‘beginner’ staat vermeld.

Feestelijke red velvettaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercrème en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart voor een speciale gelegenheid!

Wanneer: don 17/6, 19-22u
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Regenboogdripcake

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) strak af met botercrème in regenboogkleuren. We maken decoratieve lolly’s uit suikerpasta en werken de taart af met een dripglazuur.

Wanneer: don 24/6, 19-22u
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (werken met spuitzak, strak afsmeren)
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm)  af met botercrème om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.

Wanneer: don 1/7/21, 19-22u
Niveau: Enige ervaring met taartdecoratie is aangeraden
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Trendy soesjes

We maken soezendeeg en spuiten hier kleine soesjes van. Ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.

Wanneer: don 8/7, 19-22u OF za 14/8, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:51 euro
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie cake met fruit

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken crème Suisse (een lichte crème obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer: za 10/7, 9u30-12u30 OF don 19/8, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie monster taart

Tijdens deze workshop gaan we een biscuit vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We maken cookie monster uit rice krispies en werken hem af met haar van botercrème en een gezichtje uit suikerpasta. De taart wordt verder afwerkt als koekjespot. Je hebt voor deze workshop al ervaring in het bekleden van een taart met suikerpasta.

Wanneer: za 17/7, 9u30-12u30
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (vullen, afsmeren, bekleden met suikerpasta)
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Lamataart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen en afsmeren met botercrème. We maken het gezicht, de oren en een feesthoedje voor de lama uit suikerpasta en werken de lama nadien verder af met toefjes gespoten botercrème.

Wanneer: woe 11/8, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Pinguïns in the pool

We vullen een taart (diameter 18 cm) en smeren ze af met botercrème om ze nadien te bekleden met suikerpasta. We maken een zwembadje op de taart met doorzichtig water dat net echt lijkt en boetseren pinguïns of ijsbeertjes om de taart af te maken. In deze workshop leer je heel wat basistechnieken voor taartdecoratie en is dus zeer geschikt als eerste kennismaking met taartdecoratie.

Wanneer: don 12/8, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Botercrème recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en leer je verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes in miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: woe 18/8, 19-22u
Niveau: enige ervaring met bakken is aangewezen
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Vegan gebak

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercrème. Dit alles maken we zonder eieren, melkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare (en soms verrassende) ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, … Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem. Deze receptjes zijn ideaal om thuis ook een lekker dessertje op tafel te kunnen toveren voor mensen die vegan eten of intoleranties hebben!

Wanneer: za 21/8, 9u30-12u30
Niveau: enige ervaring met bakken is aangeraden
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Oreo Drip cake

We bakken chocoladetaart en maken een zachte oreobotercrème als vulling voor de taart. De taart wordt afgewerkt als een mooie naked cake waarbij je de laagjes van de taart ziet, met chocoladeglazuur dat van de rand af druipt en met enkele oreokoekjes bovenop. Heerlijk!

Wanneer: don 26/8, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Nieuw! Dessertglaasjes met laagjes

In deze workshop maken we Pinterestwaardige dessertglaasjes met mooie kleurrijke laagjes. We maken panna cotta met rozenwatergelei, kokosmousse met mango, een dessertglaasje met appel en vlierbloesemsiroop en een glaasje met hazelnootpastamousse. Heerlijk mooi!

Wanneer: za 28/8, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.