WORKSHOPS ZOMER 2020:

  • don 16/7, 9u30-12u30: Unicorn taart (DAGWORKSHOP) (VOLZET, reservelijst)
  • don 23/7, 19-22u: Cookie monster taart (VOLZET)
  • za 25/7, 14-17u: Zwembadtaart met pinguïns (DAGWORKSHOP in het weekend) (1 plaats)
  • don 30/7, 9u30-12u30: Vosjestaart (DAGWORKSHOP)
  • za 1/8, 14-17u: Geode taart (DAGWORKSHOP in het weekend) (VOLZET, reservelijst)
  • woe 19/8, 19-22u: Oreodripcake (VOLZET,reservelijst)
  • don 20/8, 9u30-13u: Donuts (DAGWORKSHOP) (1 plaats)
  • woe 26/8, 19-22u: Botercreme (VOLZET)
  • don 27/8, 19-22u: Cookie cake (VOLZET, reservelijst)
  • don 3/9, 19-22u: Pimp je taart (VOLZET, reservelijst)
  • don 10/9, 9u30-12u30: Vegan desserts (DAGWORKSHOP)
  • don 17/9, 19-22u: Breuklijntaart met aardbeien

Deze zomer kunnen er helaas geen ouder-kind workshops georganiseerd worden owv de Coronamaatregelen.
Zelf een groepje deelnemers samenstellen (bijvoorbeeld ouders + kinderen) en een privéworkshop reserveren kan echter wel. Meer info vind je hier: Privéworkshop

Unicorn taart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. Daarna werken we de taart af als unicorn met een hoorn en oortjes in suikerpasta en met manen uit botercreme.

Wanneer: donderdag 16/7, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Cookie monster taart

Tijdens deze workshop gaan we een biscuit vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We maken cookie monster uit rice krispies en werken hem af met haar van botercrème en een gezichtje uit suikerpasta. De taart wordt verder afwerkt als koekjespot. Je hebt voor deze workshop best al een beetje ervaring met het bekleden van een taart met suikerpasta.

Wanneer: donderdag 23/7, 19-22u
Prijs: 53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Zwembadtaart met pinguïns

We vullen een ronde taart en smeren ze af met botercreme om ze nadien te bekleden met suikerpasta. We maken een zwembad op de taart met water dat net echt lijkt en boetseren pinguïns met een zwemband, op een luchtmatras, … om de taart mooi af te werken.

Wanneer:  zaterdag 25/7, 14u-17u
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Vosjestaart

Tijdens deze workshop leer je een taart (diameter 18 cm) vullen en strak afsmeren met botercrème. We kleuren botercrème in verschillende tinten en gebruiken enkele verschillende spuittechnieken om het vosje verder af te werken.

Wanneer: donderdag 30/7, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm)  af met botercreme om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.

Wanneer: zaterdag 1/8, 14-17u (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Oreo Drip cake

We bakken chocoladetaart en maken een zachte oreobotercreme als vulling voor de taart. De taart wordt afgewerkt als een mooie naked cake waarbij je de laagjes van de taart ziet, met chocoladeglazuur dat van de rand af druipt en met enkele oreokoekjes bovenop. Heerlijk!

Wanneer: woensdag 19/8, 19-22u
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek, gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Donuts

Je leert alle stappen voor het maken van donuts: van deeg maken, laten rijzen, frituren tot glazuren. We maken verschillende glazuurtjes om de donuts mee af te werken: witte en pure chocoladeglazuur, suikerglazuur, citroenglazuur en karamelglazuur.

Wanneer: donderdag 20/8, 9u30-13u (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Botercreme recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes als miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: woe 26/8, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Cookie cake met fruit

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken creme Suisse (een lichte creme obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer: donderdag 27/8, 19-22u
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Pimp je taart – taartvullingen

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: donderdag 3/9, 19-22u
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek en gebaksdoos
Gelieve een mondmasker te dragen van bij binnenkomst.

Vegan gebak (zonder ei/melkproducten)

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercreme. Dit alles maken we zonder eieren, koemelkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, …  Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem.

Wanneer: donderdag 10/9, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Breuklijntaart met aardbeien

Tijdens deze workshop leer je de verschillende stappen om je taart af te werken met een breuklijn. We gebruiken aardbeien als decoratie en werken de taart rondom verder af met botercrème (obv eiwit) en een gouden lijntje. Opgelet: Je hebt bij voorkeur al een beetje ervaring met het afsmeren van een taart voor deze workshop.

Wanneer:  donderdag 17/9, 19-22u
Prijs: 54 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.