WORKSHOPS VOORJAAR 2020:
- don 9/1, 19-22u: Pimp je taart – taartvullingen (VOLZET)
- don 16/1,19-22u: Oreo drip cake (VOLZET)
- don 23/1, 19-22u: Wintertaart met pinguins
- don 30/1, 9u30-12u30: DAGWORKSHOP Unicorn taart
- don 6/2, 19-22u: Vegan gebak
- don 13/2, 19-22u: Red velvet Valentijnstaart (VOLZET)
- don 20/2, 19-22u: Lamataart
- don 27/2, 9u30-12u30: DAGWORKSHOP Geode taart (krokusvakantie)
- don 5/3, 19-22u: Trendy soesjes (VOLZET)
- don 12/3, 19-22u: Chocolade cookie cake (VOLZET)
- woe 18/3, 19-22u: Botercreme recepten (VOLZET)
- don 26/3, 19-22u: Breuklijntaart met M&M’s (VOLZET)
- don 2/4, 19-22u: Bakken met fruit
- woe 8/4, 9u30-12u30: DAGWORKSHOP Cupcakes (paasvakantie)
- don 23/4, 19-22u: Koekjes enzo (VOLZET)
- don 30/4, 19-22u: Nieuw! Dessertglaasjes met laagjes (VOLZET)
- don 7/5, 19-22u: Cookie cake met fruit
Neem ook eens een kijkje bij onze (Ouder-)kind workshops!
Pimp je taart – taartvullingen

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.
Wanneer: donderdag 9/1, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Oreo Drip cake

We bakken chocoladetaart en maken een zachte oreobotercreme als vulling voor de taart. De taart wordt afgewerkt als een mooie naked cake waarbij je de laagjes van de taart ziet, met chocoladeglazuur dat van de rand af druipt en met enkele oreokoekjes bovenop. Heerlijk!
Wanneer: donderdag 16/1, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Wintertaart met pinguïns

We vullen een taart en smeren ze af met botercreme om ze nadien te bekleden met suikerpasta. We maken een vijvertje op de taart met water dat net echt lijkt en boetseren pinguïns of ijsbeertjes om de taart af te maken.
Wanneer: donderdag 23/1, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Unicorn taart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. Daarna werken we de taart af als unicorn met een hoorn en oortjes in suikerpasta en met manen uit botercreme.
Wanneer: donderdag 30/1, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Vegan gebak

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercreme. Dit alles maken we zonder eieren, melkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, … Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem.
Wanneer: donderdag 6/2, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Red velvet Valentijnstaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercreme en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart om Valentijn mee te vieren!
Wanneer: donderdag 13/2, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 52 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Lamataart

Tijdens deze workshop leer een taart vullen en afsmeren met botercreme. We maken het gezicht, de oren en een feesthoedje voor de lama uit suikerpasta en werken de lama nadien verder af met gespoten botercreme.
Wanneer: donderdag 20/2, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) af met botercreme om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.
Wanneer: donderdag 27/2, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP krokusvakantie)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Trendy soesjes

We maken soezendeeg en spuiten hier kleine soesjes van. Ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.
Wanneer: donderdag 5/3,19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Chocolade cookie cake

Tijdens deze workshop maken we laagjes van chocoladekoekjesdeeg. Als vulling maken we hazelnootpastamousse en roomkaasfrosting en we werken de taart verder af met chocoladesnoep zoals mini oreo’s, maltesers, …
Wanneer: donderdag 12/3, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Botercreme recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes als miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.
Wanneer: woe 18/3, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Breuklijntaart met M&M’s

Tijdens deze workshop leer je de verschillende stappen om je taart af te werken met een breuklijn. We gebruiken M&M’s als decoratie en werken de taart rondom verder af met Italiaanse botercrème (met eiwit) en een gouden lijntje. Opgelet: Je hebt bij voorkeur al een beetje ervaring met het afsmeren van een taart voor deze workshop.
Wanneer: donderdag 26/3, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 53 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Bakken met fruit

Tijdens deze workshop komen lekkere recepten met fruit/groenten aan bod: citroentaartjes met fruit en meringue, bosbessen-crumblemuffins, carrotcake met roomkaasfrosting en speculaas-perencakejes.
Wanneer: donderdag 2/4, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Amerikaanse cupcakes

Tijdens deze workshop leer je enkele heerlijke cupcakerecepten afwerken van beslag, tot vulling en topping. We maken oreocupcakes, red velvetcupcakes, bumpy cupcakes met een toefje italiaanse botercreme in chocolade gedipt en cupcakes met karamel en Manontopping (met praline).
Wanneer: woensdag 8/4, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP Paasvakantie)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Koekjes enzo

Tijdens deze workshop leer je enkele leuke koekjesrecepten maken, waaronder melo cakes, karamel-noten snoeprepen, oreokoekjes, chocoladefudge en gevulde chocolate chip cookies.
Wanneer: donderdag 23/4, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Nieuw! Dessertglaasjes met laagjes

In deze workshop maken we pinterest waardige dessertglaasjes met mooie kleurrijke laagjes. We maken ondermeer panna cotta met rozenwatergelei, kokosmousse met mango en een dessertglaasje met appel en limoensmaak. Heerlijk mooi!
Wanneer: donderdag 30/4, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos
Cookie cake met fruit

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken creme Suisse (een lichte creme obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).
Wanneer: donderdag 7/5, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos