WORKSHOPS Najaar 2019:

  • don 5/9, 19-22u: Pimp je taart – taartvullingen
  • don 12/9, 19-22u: Unicorn taart
  • don 19/9, 19-22u: Cookie Cake
  • don 26/9: DAGWORKSHOP Breuklijntaart met aardbeien
  • don 3/10, 19-22u: Koekjes enzo
  • don 10/10, 19-22u: Geode taart
  • don 17/10, 19-22u: Oreo drip cake (VOLZET)
  • don 24/10, 19-22u: Bakken met fruit
  • don 31/10, 9u30-12u30: DAGWORKSHOP Petit fours
  • don 7/11, 19-22u: Donuts (inschrijven pas mogelijk vanaf 1/8)
  • don 14/11, 19-22u: Figuurtjes boetseren
  • don 21/11, 19-22u: Crackled fondant taart (inschrijven pas mogelijk vanaf 1/8)
  • don 28/11, 9u30-12u30: DAGWORKSHOP Botercreme recepten
  • don 5/12, 19-22u: Dessertglaasjes
  • don 12/12, 19-22u: Kersttaart rendier (VOLZET)
  • don 19/12, 19-22u: Red velvet naked cake

Neem ook eens een kijkje bij onze (Ouder-)kind workshops!

Pimp je taart – taartvullingen

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: donderdag 5/9, 19-22u
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Unicorn taart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. Daarna werken we de taart af als unicorn met een hoorn en oortjes in suikerpasta en met manen uit botercreme.

Wanneer: donderdag  12/9, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Cookie cake

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken creme Suisse (een lichte creme obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer: donderdag  19/9, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Breuklijntaart met aardbeien

Tijdens deze workshop leer je de verschillende stappen om je taart af te werken met een breuklijn. We gebruiken aardbeien als decoratie en werken de taart rondom verder af met botercreme en een gouden lijntje.

Wanneer: DAGWORKSHOP donderdagvoormiddag 26/9, 9u30-12u30
Prijs: 53 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Koekjes enzo

Tijdens deze workshop leer je enkele leuke koekjesrecepten maken, waaronder melo cakes, karamel-noten snoeprepen, oreokoekjes, chocoladefudge en gevulde chocolate chip cookies.

Wanneer: donderdag  3/10, 19-22u.
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm)  af met botercreme om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.

Wanneer: donderdag  10/10, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Oreo Drip cake

We bakken chocoladetaart en maken een zachte oreobotercreme als vulling voor de taart. De taart wordt afgewerkt als een mooie naked cake waarbij je de laagjes van de taart ziet, met chocoladeglazuur dat van de rand af druipt en met enkele oreokoekjes bovenop. Heerlijk!

Wanneer: donderdag 17/10, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Bakken met fruit

Tijdens deze workshop komen lekkere recepten met fruit/groenten aan bod:  citroentaartjes met fruit en meringue, bosbessen-crumblemuffins, carrotcake met roomkaasfrosting en speculaas-perencakejes.

Wanneer: donderdag  24/10, 19-22u
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Petit fours

Tijdens deze workshop maken we allerlei minigebakjes: mini javanais met passievrucht en witte chocolade, sinaasappelkaastaartjes, chocoladetaartjes met framboos en abrikozengebakjes met witte chocolade.

Wanneer: DAGWORKSHOP donderdagvoormiddag  31/10, 9u30-12u30
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Donuts

We maken het deeg voor de donut obv gist en bakken de donuts af op 2 manieren (in de oven en gefrituurd). We maken verschillende soorten glazuur om de donuts mee af te werken (suikerglazuur, citroenglazuur, chocoladeglazuur, …).

Wanneer: donderdag 7/11, 19-22u (inschrijven pas mogelijk vanaf 1/8)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Figuurtjes boetseren in suikerpasta

Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van het boetseren met suikerpasta. We maken een unicorn en een rechtstaande giraf. Indien er nog tijd rest, maken we nog een zittend figuurtje. Er is ruimte voor vragen omtrent boetseren. Deze workshop is voornamelijk gericht naar mensen met beperkte ervaring met boetseren.

Wanneer: donderdag 14/11, 19-22u
Prijs: 42 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Crackled fondant cake

We vullen de taart  en smeren ze af met botercreme. Daarna leer je hoe je het gekrakeleerde effect creeert met fondant en bekleed je de taart. We werken de taart af met een roos of calla lelies.
Ervaring met het bekleden van een taart met suikerpasta is aangeraden indien je aan deze workshop deelneemt.

Wanneer: donderdag 21/11, 19-22u (inschrijven pas mogelijk vanaf 1/8)
Prijs: 55 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Botercreme recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en verschillende smaken (chocolade, manon, citroen) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes als miserable, truffelgebak, javanais, …

Wanneer: DAGWORKSHOP donderdagvoormiddag  28/11, 9u30-12u30
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Feestelijke dessertglaasjes

In deze workshop maken we feestelijke dessertglaasjes: gezouten karamel met meringue, champagnemousse met rabarber en aardbeien, duo van chocomousse met framboos en mojitobavarois met granny smith.

Wanneer: donderdag  5/12, 19-22u
Prijs: 47 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Ombre kersttaart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen en afsmeren met botercreme met ombre effect (gradaties in kleuren). Daarna maken we een figuurtje uit suikerpasta (rendier of kerstman) om de taart mee te versieren.

Wanneer: donderdag  12/12, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Red velvet naked cake

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercreme en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten.

Wanneer: donderdag  19/12, 19-22u
Prijs: 52 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.