WORKSHOPS LENTE 2019:

  • don 25/4, 19-22u: Botercreme recepten (VOLZET)
  • don 2/5, 19-22u: Geode taart (VOLZET)
  • don 9/5, 19-22u: Petit fours (VOLZET)
  • don 16/5, 19-22u: Unicorn taart (VOLZET)
  • don 23/5, 9u30-12u30: Drip cake (dagworkshop) (VOLZET)
  • don 6/6, 19-22u: Cupcakes bakken (VOLZET)
  • don 13/6, 19-22u: Cookie Cake (VOLZET)
  • don 20/6, 19-22u: Zomerse dessertglaasjes (VOLZET)
  • woe 26/6, 19-22u: Geode taart (VOLZET)
  • don 27/6, 19-22u: Surprise taart met figuurtje (VOLZET)

WORKSHOPS ZOMER 2019

  • don 4/7, 19-22u: Mermaid cake (VOLZET)
  • don 11/7, 19-22u: Bakken met fruit (VOLZET)
  • don 18/7, 19-22u: 3d Handtas (nog 1 plaats)
  • don 1/8, 19-22u: Cookie cake
  • woe 28/8, 19-22u: Moddertaart met varkentjes (VOLZET)

Neem ook eens een kijkje bij onze (Ouder-)kind workshops!

Petit fours

Tijdens deze workshop maken we allerlei minigebakjes: mini javanais met passievrucht en witte chocolade, sinaasappelkaastaartjes, chocoladetaartjes met framboos en abrikozengebakjes met witte chocolade.

Wanneer: donderdag  9/5, 19-22u (Volzet)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Drip cake (dagworkshop)

roze drip cake bestellen kempen geel olen westerlo kasterlee mol balen retie turnhout kasterlee

Tijdens deze workshop bakken we een biscuit, die we gaan vullen met pudding en afsmeren met botercreme. Daarna werken we de taart af met een drip glazuur en allerlei lekkers ter decoratie.

Wanneer: donderdag  23/5, 9u30-12u30 (dagworkshop) (VOLZET)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Cupcakes

Cupcakes zijn tegenwoordig alom bekend en worden vaak mooi versierd met suikerpasta. Maar wist je dat je in een cupcake ook heel wat unieke smaken kan combineren? In deze workshop maken we oreo cupcakes, red velvetcupcakes, bumpy cupcakes met chocoladeglazuur en cupcakes met karamel en praliné.

Wanneer: donderdag  6/6, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Pimp je taart – taartvullingen

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: donderdag  4/4, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Botercreme recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en verschillende smaken (chocolade, manon, citroen) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes als miserable, truffelgebak, javanais, …

Wanneer: donderdag  25/4, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm)  af met botercreme om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.

Wanneer: donderdag  2/5, 19-22u (VOLZET) of woensdag 26/6, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Unicorn taart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. Daarna werken we de taart af als unicorn met een hoorn en oortjes in suikerpasta en met manen uit botercreme.

Wanneer: donderdag  16/5, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Cookie cake

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken creme Suisse als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer: donderdag  13/6, 19-22u (VOLZET) of donderdag 1/8, 19-22u.
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Zomerse dessertglaasjes

In deze workshop maken we feestelijke dessertglaasjes: gezouten karamel met meringue, champagnemousse met rabarber en aardbeien, duo van chocomousse met framboos en mojitobavarois met granny smith.

Wanneer: donderdag  20/6, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 47 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Surprise taart met figuurtje

We gaan aan de slag om een taart te vullen, af te smeren en te bekleden met suikerpasta. Je leert om het ‘surprise’ effect te creëren en om een eenvoudig figuurtje te boetseren om de taart af te werken (vb bumba, beertje, …) en versiert de taart.

Wanneer: donderdag  26/7, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Mermaid cake

mermaid cake waterverf effect botercreme workshop geel kempen herentals kasterlee turnhout taartdecoratie onderwater zee taart retie ham tessenderlo lommel beringen westerlo

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen en afsmeren met botercreme met het waterverf effect. Daarna leer je de taart afwerken in onderwaterthema (zeemeerminstaart, schelpjes, zeewier, …) zonder gebruik van gespecialiseerde uitstekers/molds, zodat je dit thuis ook makkelijk kan reproduceren.

Wanneer: donderdag  4/7, 19u-22u (VOLZET)
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Bakken met fruit

Tijdens deze workshop komen lekkere recepten met fruit/groenten aan bod:  citroentaartjes met fruit en meringue, bosbessen-crumblemuffins, carrotcake met roomkaasfrosting en speculaas-perencakejes.

Wanneer: donderdag  11/7, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

3d Handtas taart

Tijdens deze workshop leer je een cake snijden in de vorm van een handtas, vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. Je kan ze afwerken met ruitjes- zebra- of bloemenmotief, met handvat, bloem als decoratie, …

Wanneer: donderdag  18/7, 19-22u
Prijs: 50 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos

Moddertaart met varkentjes

Tijdens deze workshop maken we een modderbad met varkentjes. We vullen de biscuit en smeren hem af met botercreme, daarna overgieten we de taart met chocoladeglazuur en werken we de taart af met een hekje van koekjes. We boetseren enkele leuke varkentjes om de taart af te werken.

Wanneer: woensdag 28/8, 19-22u (VOLZET)
Prijs: 53 euro
Meebrengen: schort, handdoek en gebaksdoos