WORKSHOPS LENTE 2021:

Momenteel zijn workshops nog niet toegelaten owv de coronamaatregelen. Van zodra dit toegelaten is, zullen de data voor de workshops bekend gemaakt worden en zal inschrijven mogelijk zijn.
De workshops zullen telkens plaatsvinden op donderdag (voormiddag of avond), woensdagvoormiddag of zaterdagvoormiddag.
Wil je op de hoogte gehouden worden van de data? Geef onderaan je e-mailadres door via het formulier.

WORKSHOP CADEAU GEVEN? BESTEL HIER JE CADEAUBON.

  • Pimp je taart – taartvullingen
  • Dripcake
  • Regenboogtaart
  • Donuts (deze workshop wordt enkel overdag gegeven)
  • Oreo drip cake
  • Zwembadtaart met pinguins
  • Unicorn taart
  • Vegan gebak
  • Red velvet taart
  • Lamataart
  • Geode taart
  • Trendy soesjes
  • Cookie cake met fruit
  • Cupcakes
  • Nieuw! Dessertglaasjes met laagjes
  • Vosjestaart
  • Figuurtjes boetseren met suikerpasta
  • Zwarte woudtaart
  • Botercrème recepten
  • Cookie monster taart

Pimp je taart – taartvullingen

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker, gebaksdoos

Oreo Drip cake

We bakken chocoladetaart en maken een zachte oreobotercreme als vulling voor de taart. De taart wordt afgewerkt als een mooie naked cake waarbij je de laagjes van de taart ziet, met chocoladeglazuur dat van de rand af druipt en met enkele oreokoekjes bovenop. Heerlijk!

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Regenboogtaart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) strak af met botercrème in regenboogkleuren. We maken decoratieve lollies uit suikerpasta en werken de taart af met een dripglaze.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Zwembadtaart met pinguïns

We vullen een taart en smeren ze af met botercreme om ze nadien te bekleden met suikerpasta. We maken een zwembadje op de taart met doorzichtig water dat net echt lijkt en boetseren pinguïns of ijsbeertjes om de taart af te maken.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Unicorn taart

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. Daarna werken we de taart af als unicorn met een hoorn en oortjes in suikerpasta en met manen uit botercreme.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Vegan gebak

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercreme. Dit alles maken we zonder eieren, melkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, …  Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Feestelijke red velvettaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercreme en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart voor een speciale gelegenheid!

Wanneer:
Prijs: 53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Lamataart

Tijdens deze workshop leer een taart vullen en afsmeren met botercreme. We maken het gezicht, de oren en een feesthoedje voor de lama uit suikerpasta en werken de lama nadien verder af met gespoten botercreme.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm)  af met botercreme om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Trendy soesjes

We maken soezendeeg en spuiten hier kleine soesjes van. Ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Donuts

Je leert alle stappen voor het maken van donuts: van deeg maken, laten rijzen, frituren tot glazuren. We maken verschillende glazuurtjes om de donuts mee af te werken: witte en pure chocoladeglazuur, suikerglazuur, citroenglazuur en karamelglazuur.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Figuurtjes boetseren met suikerpasta

Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van het boetseren met suikerpasta. We maken twee rechtstaande figuurtjes (bumba of bumbalu en lama) en een zittend figuurtje (eenhoorn). Er is ruimte voor vragen omtrent boetseren. Deze workshop is voornamelijk gericht naar mensen met beperkte ervaring met boetseren.

Wanneer:
Prijs: 45 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Botercrème recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes als miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie monster taart

Tijdens deze workshop gaan we een biscuit vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We maken cookie monster uit rice krispies en werken hem af met haar van botercrème en een gezichtje uit suikerpasta. De taart wordt verder afwerkt als koekjespot. Je hebt voor deze workshop best al een beetje ervaring met het bekleden van een taart met suikerpasta.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Vosjestaart

Tijdens deze workshop leer je een taart (diameter 18 cm) vullen en strak afsmeren met botercrème. We kleuren botercrème in verschillende tinten oranje en gebruiken enkele verschillende spuittechnieken om het vosje verder af te werken.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Amerikaanse cupcakes

Tijdens deze workshop leer je enkele heerlijke cupcakerecepten afwerken van beslag, tot vulling en topping. We maken oreocupcakes, red velvetcupcakes, bumpy cupcakes met een toefje italiaanse botercreme in chocolade gedipt en cupcakes met karamel en Manontopping (met praline).

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Nieuw! Dessertglaasjes met laagjes

In deze workshop maken we pinterest waardige dessertglaasjes met mooie kleurrijke laagjes. We maken panna cotta met rozenwatergelei, kokosmousse met mango, een dessertglaasje met appel en vlierbloesem en een dessertje met hazelnootpastamousse. Heerlijk mooi!

Wanneer:
Prijs: 53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Dripcake

Tijdens deze workshop maken we een luchtige Italiaanse botercrème obv eiwit (ongepasteuriseerd). We vullen de taart met banketbakkersroom en leren ze mooi recht afsmeren. Daarna werken we de taart af met een gekleurde drip, zelfgemaakte chocoladeswirls en snoep/fruit ter decoratie.

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie cake met fruit

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken creme Suisse (een lichte creme obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer:
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.